Tyypillinen tuottaja
Tilastollisesti tyypillinen suomalainen turkiseläinkasvattaja on 40–50-vuotias mies, joka vastaa sertifioidusta tilastaan Pohjanmaalla.

TÄLTÄ SIVULTA LÖYDÄT:

Turkistuottaja

Turkiseläinten kasvatusta tuottaja harjoittaa päätoimisesti. Tila on keskisuuri, muutaman tuhannen minkki- tai kettunaaraan perhetila, joka on varmistanut perheen toimentulon usean sukupolven ajan. Turkistuottajalla vahva perheen tuki.

Toisin kuin aikaisemmat sukupolvet, nuori tuottaja on hyvin koulututtu. Peruskoulun jälkeen hänellä on ollut mahdollisuus hankkia alan ammatillinen koulutus. Merkittävinä motivaattoreina ammatinvalinnalle ovat itsenäinen työ, jonka tulokset on mahdollista nähdä sekä tilaisuus työskennellä eläinten parissa lähellä kotia. Turkiseläimet ovat tuotantoeläimiä ja niiden hoitaminen vaatii osaamista ja herkkää vaistoa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä turkistarhauksesta