Minkki
Minkki (Neovison vison, ennen Mustela vison) kuuluu näätäeläimiin ja on yksi maailman tärkeimmistä sekä arvostetuimmista turkiseläimistä.

TÄLTÄ SIVULTA LÖYDÄT:

Minkki

Minkki on kotoisin Pohjois-Amerikasta, jossa kasvatus aloitettiin 1880-luvun loppupuolella. Suomeen minkki tuotiin 1920-luvulla, mutta varsinainen kasvatus alkoi 1930-luvulla.

Luonnonvarainen minkki ei siedä lajitovereita. Turkistilalla minkeille vastaavasti parikasvatus on soveltunut hyvin.

Kasvatetun minkin kantamuotoina pidetään Alaskan ja Quebecin minkkejä.

Tiloilla kasvatetaan minkin monia värimuunnoksia, valkoisista ja vaaleanharmaista sävyistä aina punaruskeisiin sekä mustiin. Yleisimmin tuotettuja värityyppejä ovat erisävyiset ruskeat minkit.

Kasvatusympäristössä minkki lisääntyy luonnon menetelmällä. 

Naarat painavat 1–3 kiloa ja urokset 2–5 kiloa. Eläimen pituus kuonosta hännän tyveen: uros noin 54 senttiä ja naaras noin 40 senttiä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä turkistarhauksesta