DNV - ISO 9001 Quality System Certification

Lapset, loma on peruttu

5.6.2017

Lomakausi lähestyy ja vihreiden puoluekokoukseen menevässä aloitteessa ajetaan turkis-, lihan- ja maidontuotannon lomituspalveluiden lakkauttamista. Tämä mietityttänee tuottajia ympäri Suomen ja hyydyttää hymyjä odotetun kesälomakauden aattona.

 

Eläinten kasvattaminen on ammatti, joka on samalla elämäntapavalinta. Niistä pidetään huolta vuoden jokaisena päivänä, eikä joulut, juhannukset tai viikonloput tee asiaan poikkeusta. Lomia tai spontaaneja viikonloppureissuja ei niin vaan pidetä, vaan lomalla käydään tiukasti sovittujen lomitusten puitteissa.  

 

Yrittäjistä puhutaan suomalaisen yhteiskunnan kulmakivinä. Perheyritysten tapauksessa – joita monet turkistilat edustavat – tila on koko perheen elinkeino, jonka toimintaan ottaa osaa koko perhe. Kesäloma on vuoden kohokohtia, jonka voimalla painetaan läpi talven kuukaudet. Lomailulla on myös tunnetusti positiivista vaikutusta henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen ja lomitusoikeuden myötä monilla perheillä on mahdollisuus vuoden ainoaan lomaan, jossa koko perhe pääsee yhdessä lataamaan akkuja.

 

Toivottavasti päätöksentekotasolla pidetään huolta, että otsikon lausetta ei tarvitse sanoa yhdelläkään tilalla. Tuetaan perheyritysten jaksamista lomitusoikeuden muodossa myös tulevaisuudessa!

 

Lomanodotusterveisin,

Hannu Kärjä,

Varatoiminnanjohtaja, ProFur